CURS L’EDUCACIÓ MÉS ENLLÀ DE L’AULA. ESCOLA D’ESTIU ROSA SENSAT


“L’Educació més enllà de l’aula. Com fem de les visites a entitats del Consell d'Innovació Pedagògica una experiència transformadora”
Del 3 al 6 de juliol de 2018

Inscripcions a Rosa Sensat

Experimentem amb l’ART participa en una sessió del curs en col·laboració amb el CIP (Consell d’Innovació Pedagògica) com a membre de la xarxa d’entitats. La formació s’impartirà en el marc de l’Escola d’Estiu Rosa Sensat 2018.
El curs vol oferir un espai de reflexió i treball conjunt entre mestres i equips educatius d’entitats, tot coneixent experiències de connexió entre organitzacions científiques, patrimonials i artístiques. Es treballarà per enriquir i transformar la relació escola - entitat i per buscar una millor connexió i integració a partir de casos concrets i d’algunes visites.
La proposta va a càrrec del Consell d’Innovació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona. El CIP és una xarxa de 166 entitats de múltiples àmbits (cultural, científic, artístic, etcètera) que ofereixen activitats per a les escoles a través del PAE. Pertany al Departament de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB).
Proposa i coordina: Elena Boadas Mir, professora de Didàctica a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, directora de l’Àrea d’Educació i Formació de la Fundació CRAM i membre del CIP.

OBJECTIUS:
- Conèixer els recursos i propostes que s’ofereixen des de les entitats del Consell d’Innovació Pedagògica (CIP) de Barcelona.
- Experimentar en primera persona les metodologies que es treballen des de les entitats per afavorir els aprenentatges dels escolars.
- Identificar els elements que permeten millorar la integració i connexió entre l’escola i l’entitat.
- Reflexionar sobre el paper transformador que tenen en la vida de l’aula, les visites a entitats.

Entitats del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona participants:

De l’àmbit patrimonial:
Museu NacionaL d’Art de Catalunya (MNAC)

De l’àmbit científic i mediambiental:
Fundació CRAM

De l’àmbit artístic:
Experimentem amb l’ART

METODOLOGIA DE LES SESSIONS:

Les sessions reforçaran la vivència en primera persona i la reflexió compartida entre experts d’equips educatius d’entitats i docents a partir de l’anàlisi d’experiències concretes.

Cada sessió tindrà dues parts: una primera dinamitzada per una de les entitats que possibilitarà vivenciar una activitat, i una segona part, que afavorirà el treball compartit d’identificació d’elements de connexió i integració escola-entitat.

Pàgina web del Consell d’Innovació Pedagògica de Barcelona:
www.barcelona.cat/ccp