KALIDOSKOPI

Situacions reals: un nou marc d'aliances i cooperacions entre les institucions i els professionals del camp de la producció cultural


Dilluns 24 de novembre de 2014
De 18:00 a 21:00h
Entrada lliure amb inscripció prèvia per previsió d’aforament a
inscripcions@experimentem.org

En condicions de precarietat extrema, els codis de les bones pràctiques pensats fa una dècada deixen de tenir vigència i s'obre tot un nou espectre d'intercanvis entre productors culturals i institucions.

Kalidoscopi pretén oferir un estat de la qüestió no concloent a aquesta situació (ben real), juntament amb una reflexió sobre el marc de treball actual. Una condició que altrament corre el risc d'institucionalitzar una desregulació salvatge, on la cultura possiblement esdevingui avantguarda de l'economia neoliberal.

Moderació a càrrec de Carles Guerra (Artista, crític i comissari independent)

Amb la participació de: Fito Conesa (artista visual i coordinador d’Habitació 1418 del Macba i CCCB); Marta Gràcia (Art Motile); Morir de Frío (Col•lectiu); Caterina Almirall (el Passadís); Javier Rodrigo (Transductores); Ramón Parramón (Idensitat); Txuma Sánchez (Sala d’Art Jove) i Linda Valdés (Programes Públics de la Fundació Antoni Tàpies).

El Kalidoscopi convida a persones, col•lectius i institucions a compartir experiències des de les quals resituar i debatre entorn a certes situacions i problemàtiques que ens ajudin a reestructurar pràctiques actuals en contextos canviants i alhora projectar propostes en clau de futur que ens permetin definir plegats nous horitzons.


Aquí podeu consultar els text escrit per Carles Guerra

El text que es recull a continuació es va demanar al moderador del kalidoscopi 2014, Carles Guerra, amb la intenció de recollir les aportacions del debat i generar un espai de reflexió més enllà del moment en que va tenir lloc el fòrum, per tal de poder-les compartir i que fossin de domini públic.

Amb això, pretenem ampliar els formats actuals de documentació i narrativa de les activitats i projectes educatius que duem a terme concebent-les com a una eina pràctica i viva.