ACCIONS SITUADES ENTRE JOAN BROSSA, L’ESCOLA DE BORDILS I EXPERIMENTEM AMB L’ART


Accions situades entre Joan Brossa, l’Escola de Bordils i Experimentem amb l’ART

Curs 2020/2021


Per tercer any consecutiu, continuem la col·laboració que es va iniciar el curs 2018-2019 en el marc de la proposta Brossart del projecte educatiu de la Fundació Joan Brossa, amb mestres i alumnes de l’Escola Municipal de Bordils, Experimentem amb l’ART, i altres agents de la població de Bordils.

El projecte consisteix en un desplegament a mode de retrat col·lectiu, explorant la identitat col·lectiva i relacional, en el qual posar en joc elements de processos creatius de Joan Brossa (paraula, acció, transformació, cos i poesia civil) i d’altres artistes i projectes contemporanis. En aquest sentit, es situen com a possibles punts de partida compartir sabers del grup i la memòria sensitiva, treballant així el territori i l’espai públic del context de Bordils.

Experimentem amb l’ART acompanya el procés de creació articulat per un grup motor integrat per alumnes de cicle mitjà i superior, i mestres de tots els cicles de l’Escola, i amb la participació de l’alumnat de l’escola, del qual es preveu una acció final revertint a la comunitat educativa de l’Escola i al poble de Bordils. L’arxiu col·laboratiu, el treball amb el territori, la performance, l’art relacional, la cuina, el joc, són alguns dels processos que poden sorgir en alguns moments, situant les paraules i el coneixement col·lectiu al centre del procés de creació.

Fundació Joan Brossa
https://www.fundaciojoanbrossa.cat/

Paraulejant entre Joan Brossa, l’Escola de Brodils i Experimentem amb l’ART. Blog educatiu de la Fundació Joan Brossa
https://laberintsbrossians.com/2020/06/14/paraulejant-entre-joan-brossa-lescola-de-bordils-i-experimentem-amb-lart/

Escola de Bordils
https://agora.xtec.cat/ceipbordils/