BE WATER, MY FRIEND

Proposta de Caterina Almirall pel cicle MUTUALISMES (+/+) de l’Espai EART


DATES/ De febrer a juny

L'aigua, en el seu estat líquid, té la capacitat de filtrar-se per totes les escletxes, foradets i porus, a la vegada que en el seu pas erosiona i esculpeix els materials per on llisca. En diuen el Dissolvent Universal. Com deia l'amic Bruce Lee, 'L'aigua pot fluir o pot colpejar. Si poses aigua en una tassa, esdevé tassa, si poses aigua en una ampolla, esdevé ampolla'.

Els projectes que es despleguen en aquest cicle imiten les propietats de l'element líquid, aprofiten escletxes i forats per filtrar-se a través d'un sistema social, cultural i econòmic complex. Plantegen diferents estratègies productives que superen el discurs de la precarietat, treballen amb els mitjans que tenen a l'abast, i imaginen alternatives que evoquen lo possible. Parant atenció a les circumstàncies i a cada context, proposen formes de resistència que permeten esquivar les estructures de poder.

Les propostes reunides a Be Water, sovint passen per la utilització de restes i residus, l'explotació del cos, la computació del temps, i actuar a partir d'unes circumstàncies concretes. A la vegada, els espais on tindran lloc les diferents intervencions del projecte, dibuixen un mapa de la producció artística que escapa del format expositiu i es trasllada a altres espais d'activitat.
Be Water, My Friend (1) clic per ampliar informació


Be Water, My Friend (2) clic per ampliar informació