PROTOTIPS EN CODI OBERT

UN PROJECTE DE COL•LABORACIÓ ENTRE LA FUNDACIÓ TÀPIES I EXPERIMENTEM AMB L’ARTAl llarg del curs 2013-2014, la Fundació Antoni Tàpies ha realitzat una col•laboració amb l’Escola EART i la residència d’artistes d’Experimentem amb l’art, en el marc del projecte Prototips en codi obert. El propòsit inicial de treballar en comú ha estat generar un espai de reflexió a l’entorn de la mediació cultural amb els infants de l’escola. Els paràmetres de la col•laboració s’han construït progressivament al llarg del curs i per mitjà del diàleg continuat entre els infants, els responsables de l’escola, els artistes participants i l’equip de Prototips en codi obert, i s’ha basat en la realització de visites a ambdós espais, les trobades entre els diferents participants i la correspondència postal.

Els infants de l’escola EART han pensat en un seguit de prototips d’obres d’art que desafien certes convencions de l’espai museístic i en proposen nous usos: espais pel descans i pel joc, unes obres d’art que parlen, unes altres que només es toquen, unes obres que es desfan quan entren en contacte amb els visitants, etcètera. Els diferents prototips es van concebre arran d’una visita a la Fundació Antoni Tàpies en què els infants, conjuntament amb els artistes en residència: Masha Perskaya, Gerard Cuartero i Berta Sumpsi, , varen recórrer les sales d’exposicions, l’arxiu, la biblioteca, les oficines i la reserva. El dimecres 18 de juny, com a festa de cloenda del curs, es varen redistribuir les diferents propostes dels infants per la Fundació a fi de posar-les en correspondència amb els espais i les funcions a què interpel•len els diferents prototips.

Del 18 al 29 de juny es varen poder veure els resultats de les accions del programa Prototips en codi obert a la Fundació Tàpies

Us podeu descarregar el full de sala amb més informació: aquí

Prototips en codi obert és un projecte desenvolupat des de l’àrea Arts combinatòries de la Fundació que té per ànim promoure treballs d’investigació a partir de l’arxiu històric de la institució en col•laboració amb centres educatius i organitzacions dedicades a la formació i l’ensenyament.

Fent extensibles els processos relacionats amb el programari lliure més enllà de l’àmbit estrictament tecnològic, Prototips en codi obert planteja un marc de relació i col•laboració, autònom i descentralitzat, amb els centres educatius, des del qual experimentar amb processos de recerca, formació, producció cultural i disseminació social del coneixement.

Més informació al bloc del projecte: http://www.fundaciotapies.org/blogs/prototips

Comissariat: Oriol Fontdevila
Coordinació: Linda Valdés
Responsable de l'Arxiu: Núria Solé Bardalet
Organització: Fundació Antoni Tàpies i Experimentem amb l’Art