FAACCC


Festival de les Arts Comunitàries
De l'11 al 15 de maig de 2021 a la Fabra i Coats de Barcelona

Formació en pràctiques artístiques, participació i canvi social (Xarxa Artibarri)
De Divendres 7 a diumenge 9 de Maig 2021
INSCRIU-TE

Xarxa Artibarri i FAACCC

Deu entitats de la xarxa Artibarri i alguna convidada ens ajuntem per oferir una formació vivencial, reflexiva i situada entorn les pràctiques artístiques comunitàries. Teatre, dansa, vídeo, arts visuals i música ens serveixen de motor per pensar, revisar i incorporar recursos rellevants en el disseny, realització i avaluació d’experiències d’imaginació i acció política a través de les arts. En un context cada cop més complex, celebrem que podem realitzar una setena edició d’aquesta formació que té com a pilars l’Art, la comunitat i la transformació social.

Sentits In.Quietants…
Experimentem amb l’ART (Noemí Duran Salvadó)
Les relacions i les cures en les experiències artístiques col·lectives.
Jugar amb les finestres del nostre cos per obrir-nos a sentir en època de pandèmia, on les capes s’interposen de manera més contundent, ens permet posar també en joc el pensament, interpel·lar-nos sobre com abordem avui les relacions i les cures en les experiències artístiques col·lectives.

#

Àgora oberta de les Arts Comunitàries
Dimarts 11 de Maig 2021
De 12 h a 14 h – Fàbrica FiC
INSCRIU-TE

Organitzen La Nave Va, Teleduca, Idensitat, Nadir, Experimentem amb l’Art, Transductores, Artixoc, La Fàbrica, Sisme Creatiu, Basket Beat, Artibarri i Cultura Viva.

Les entitats que participem del grup motor del Festival FAACCC convoquem a totes les professionals, entitats, experiències, equipaments i persones interessades en les arts comunitàries per tal de fer una assamblea oberta on preguntar-nos si som sector i si necessitem o és possible una associació de professionals que ens doni cobertura.
*Format mixt: presencial i online

#

Maneres de respirar juntes. Una tarda de reflexió compartida a l'entorn de les pràctiques artístiques comunitàries
Dijous 13 de Maig
De 13.30 h a 20 h – Fàbrica FiC
INSCRIU-TE

Experimentem amb l’ART, Fundació Carulla / Mutare i Basket Beat

Tres projectes cul turals com són Basket Beat , Fundació Carulla / Mutare i Experimentem amb l’ART (EART) s’uneixen en el marc del Festival FAACCC per a proposar una reflexió activa al voltant de pràctiques artístiques comunitàries; amb la voluntat d’explorar quin és l’aire que les alimenta i quin és l’aire que comparteixen, però també -i sobretot- quina és la qualitat que les fa més vives i transformadores en un context social tan complex com el que estem vivint.
La jornada comptarà amb les participants i l’acompanyament de Laia Serra Sangüesa, Senén Roy i Català, Antonio Alcántara Alcántara, Carme Mayugo i Majó, i Tinta Fina. *Maneres de respirar de juntes començarà amb un dinar de traje que desplegarà sobretaula i que marca el nostre punt de partida: un espai sense presses on totes les participants puguem compartir des de l’inici fins al final les nostres savieses.