PROJECTE EDUCATIU DE L’EXPOSICIÓ TOULOUSE-LAUTREC I L’ESPERIT DE MONTMARTE / FUNDACIÓ LA CAIXA


Del 27 de novembre de 2020 al 14 de març de 2021 a Caixa Fòrum Saragossa
Del 4 de febrer al 20 d’octubre de 2020 a Caixa Fòrum Sevilla
Del 3 de juliol al 18 d’octubre de 2020 a Caixa Fòrum Palma (exposició cancel·lada)
Del 20 de febrer al 19 de maig de 2019 a Caixa Fòrum Madrid
Del 18 d’octubre de 2018 al 20 de gener de 2019 a Caixa Fòrum Barcelona

Experimentem amb l’ART amb Berta Ayuso hem conceptualitzat el projecte educatiu que acompanya l’exposició de Toulouse-Lautre i l’esperit de Montmartre.

Es tracta d’una exposició que mostra Montmartre, no tan sols com l’escenari de moltes obres del polifacètic Toulouse-Lautrec, sinó com el motor social i cultural que en va definir l’estil modern i el caràcter bohemi. A través de pintures, dibuixos, cartells i il·lustracions, “Toulouse-Lautrec i l’esperit de Montmartre” mostra la producció de l’artista en sintonia amb la dels artistes contemporanis en el París de finals del s. XIX

L’exposició compta amb un espai educatiu autònom: El petit Chat Noir , que convida a experimentar el dibuix del moviment i intentar atrapar allò que es mou, dins d'un espai format per una zona de dibuix interactiu i una zona de ball on els visitants podran aprendre des del rol del dibuixant fins al rol de ballarí o ballarina. La proposta ret homenatge al Chat Noir, el local de Montmartre que va atraure tants artistes, músics i escriptors. Moltes obres de Toulouse-Lautrec i els seus contemporanis s'inspiren en la vida nocturna d'aquesta sala i se centren a dibuixar el moviment del cos quan dansa.

Es tracta d'un espai dins de l'exposició pensat principalment per al públic familiar, en el qual es proposa una activitat que convida els participants a explorar de manera lliure i creativa algun dels aspectes de l'exposició.

Recomanat per a famílies amb infants a partir de 7 anys.

Per al projecte hem desenvolupat els continguts i materials educatius de les visites dinamitzades adreçades a grups escolars a partir de 3r de primària, ESO, Batxillerat i Cicles formatius.

La visita familiar Es tracta d’una visita pensada especialment per a famílies amb infants entre 6 i 12 anys, que inclou un recorregut per l'exposició i activitats participatives dins de l'espai expositiu. Conduïdes per un mediador, les visites es basen en un tema principal de l'exposició que es desenvolupa al voltant de les obres exposades.

I el Cafè tertúlia, format de visita tranquil·la adreçada a públic adult per aprofundir en els temes o els aspectes que interessin més els visitants i conduïda per un mediador. Una vegada acabada la visita, es comparteixen impressions sobre l'exposició en una tertúlia participativa que s'acompanya d'una tassa de cafè (o equivalent).