Artistes

Residència d'artistes

Noemí Duran.

Artista polifacètica, especialment dedicada a la paraula escrita i les trobades performatives. Investigadora social, artivista. En la seva trajectòria de formació professional ha vinculat els estudis en educació amb el camp artístic. És llicenciada en Comunicació Audiovisual (UPF, 2005), diplomada en Magisteri (URL, 2005), postgraduada en Llenguatges Sensorials i Poètica del Joc (UdG-Teatre dels Sentits, 2011) i doctorada en Art i Educació (UB, 2012). Creadora de la metodologia Reescriure entre cossos camins po(e)sibles (https://casavoladora.wordpress.com/reescribirentrecuerpos/) per a la creació col.lectiva de sabers des de l’escolta profunda i sensible.

El 2013 crea la Casa Voladora (https://casavoladora.wordpress.com/) a Mediona (Alt Penedès, Catalunya), un espai per a la creació col.lectiva, que ha acollit fins a dia d’avui múltiples propostes culturals (artistes en residència, cursos puntuals, congressos internacionals, cabartes voladors…). La idea de crear espais on pugui donar la benvinguda a altres persones i crear conjuntament viatja amb la Noemí. És així que el 2016 obre la Casa Nido a Colòmbia.

L’acció social, el compromís intercultural i d’expansió de sabers caracteritza el seu treball. Actualment és professora de la Universitat Oberta de Catalunya, directora de tesis de màster en Educació Social i Psicopedagogia. Membre del Grup d’Investigació Educativa Diverser-Pedagogía de la Madre Tierra (Universidad de Antioquia, Colombia). Mestra d’Educació Artística per infants a l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada. Col.laboradora de la Companyia Teatre dels Sentits a Barcelona. Artista resident a l’Associació Experimentem amb l’Art, a Barcelona. Impulsora de la companyia artística La In.Quieta (https://inquieta.cat/) amb la qual es proposa el repte de seguir escoltant el món i contribuir-hi des de la seva mirada poético política.