Programa impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i el Consorci d’Educació. Consistent en establir relacions entre centres educatius i equipaments de proximitat.

El programa Connexions treballa sobre les relacions que s’han establert entre els centres educatius i els equipaments de proximitat degut a la pandèmia de la Covid-19. La necessitat de reduir les ràtios dels grups classes de les escoles, ha fet que alumnes d’escoles de Barcelona hagin fet classe durant el curs 2020/2021 en museus, biblioteques, centres cívics o altres equipaments. Aquesta relació ha establert nous vincles entre escoles i centres culturals que han format part d’aquest projecte.

En aquest marc, s’estableix l’objectiu de generar coneixement i experiència en les qüestions clau per al desenvolupament d’aquest tipus de connexions, per tal de seguir fomentant i ampliant les col·laboracions, més enllà del context de la pandèmia. Posant l’educació al centre i teixint vincles que eixamplen la comunitat educativa i cultural, en la lògica de ciutat educadora.

Programa impulsat per lInstitut Municipal d’Educació de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona. Consistent en establir relacions entre centres educatius i equipaments de proximitat. Experimentem amb l’ART i La Perifèrica son les entitats que porten a terme l’estudi del programa, mitjançant entrevistes i l’acompanyament als centres educatius i els equipaments.

Imatge: Alumnes de l’Escola Duran i Bas fent classe a la Biblioteca Montserrat Abelló durant el curs 2020-2021. Fotografia de Francesc Melcion al diari ARA.

Es pot ampliar sobre l’experiència de les connexions del curs 2020-2021 a la notícia del diari ARA:

Romaní, D. (07/06/2021) L’escola més connectada als equipaments del barri. Diari ARA.

connexions_Ara

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

Contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
Translate »