Convocatòria – Espai d’investigació

La convocatòria Espai d’investigació neix per donar suport i promoure l’estudi i la reflexió crítica al voltant de les relacions entre pràctica artística, mediació i educació. La residència de recerca ofereix un espai d’estudi a E:\\ART. Centre de mediació, educació i art contemporani (carrer Torrijos 68, al barri de Gràcia), l’accés als recursos de la Biblioteca i l’Arxiu, i el suport i acompanyament per part de l’equip d’EART.

_Persones destinatàries: Convocatòria dirigida a investigadores, docents i/o artistes interessades a aprofundir en la recerca relacionada amb les interseccions entre la mediació, l’educació i la pràctica artística.

_Calendari i duració: La residència té una durada de vuit mesos, entre octubre del 2024 i maig del 2025.

_Facilitats: La residència individual implica el dret a utilitzar la Sala d’estudi (45 m²), equipada amb una taula, un armariet, material d’oficina i connexió a internet. EART posa a disposició de la persona beneficiària la cabina de so per enregistrament d’àudio i accés al material tècnic.

_Compromisos d’EART: EART ofereix mentoratge i acompanyament en les diferents fases del procés.

_Període d’enviament de sol·licituds : Del 21 de juny al 21 de juliol de 2024.

_Procés de sol·licitud : Enviament a través del següent 📃formulari.

× RESOLUCIÓ CONVOCATÒRIA 2024 ×

Projecte seleccionat

«La Dimensión Poética de la Norma: Burocracia y Performatividad» de Beatrice Simoncini Amado

«És una investigació que analitza l’aspecte performatiu de la burocràcia i el seu impacte i permanència al dia a dia. A partir de la noció d’escriptura expandida, el projecte se centra en com traduir al moviment i la veu el contingut de certs documents administratius que són significatius en la construcció de la realitat comuna en algunes societats avui dia.»

Beatrice Simoncini ha realitzat el Grau en Belles Arts a la Universitat de Barcelona i actualment està cursant el Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament de la UPF. Interessada en la investigació sobre la performativitat, burocràcia/llenguatge jurídic, (de)colonialitat i la intersecció de classe i gènere en cadascun d’aquests terrenys, considera que l’espai de recerca d’EART li permetrà abordar la dimensió burocràtica del que és quotidià i les seves implicacions a l’educació des de la praxi artística orientada, i a la mediació.

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/he1.jpg
https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/he1.jpg

Convocatoria – Espacio de investigación

La convocatoria Espacio de investigación nace para apoyar y promover el estudio y la reflexión crítica en torno a las relaciones entre práctica artística, mediación y educación. La residencia de investigación ofrece un espacio de estudio en E:\\ART. Centro de mediación, educación y arte contemporáneo (calle Torrijos 68, en el barrio de Gràcia), el acceso a los recursos de la Biblioteca y el Archivo, y el apoyo y acompañamiento por parte del equipo de EART.

_Personas destinatarias: Convocatoria dirigida a investigadoras, docentes y/o artistas interesadas en profundizar en la investigación relacionada con las intersecciones entre la mediación, la educación y la práctica artística.

_Calendario y duración: La residencia tiene una duración de ocho meses, entre octubre de 2024 y mayo de 2025.

_Facilidades: La residencia individual implica el derecho a utilizar la Sala de estudio (45 m²), equipada con una mesa, una taquilla, material de oficina y conexión a internet. EART pone a disposición de la persona beneficiaria la cabina de sonido por grabación de audio y acceso al material técnico.

_Compromisos de EART: EART ofrece mentoria y acompañamiento en las diferentes fases del proceso. 

_Periodo de envío de solicitudes : Del 21 de junio al 21 de julio de 2024.

_Proceso de solicitud : Envío a través del siguiente 📃formulario.

× RESOLUCIÓN CONVOCATORIA 2024 ×

Proyecto seleccionado

«La Dimensión Poética de la Norma: Burocracia y Performatividad» de Beatrice Simoncini Amado

«Es una investigación que analiza el aspecto performativo de la burocracia y su impacto y permanencia en el día a día. A partir de la noción de escritura expandida, el proyecto se centra en cómo traducir al movimiento y la voz el contenido de ciertos documentos administrativos que son significativos en la construcción de la realidad común en algunas sociedades hoy día.»

Beatrice Simoncini ha realizado el Grado en Bellas Artes en la Universidad de Barcelona y actualmente esta cursando el Máster en Estudios Comparativos de Literatura, Arte y Pensamiento de la UPF. Interesada en la investigación sobre la performatividad, burocracia/lenguaje jurídico, (de)colonialidad y la intersección de clase y género en cada uno de estos terrenos, considera que el espacio de investigación de EART le permitirá abordar la dimensión burocrática de lo cotidiano y sus implicaciones en la educación desde la praxis artística orientada, y a la mediación.

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/he1.jpg

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »