PORTES OBERTES

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/10/Portes-obertes.jpg

[CAT]

Dissabte 26 d’octubre

Programació

11:30h a 13:00h_
Taller intergeneracional amb
LOANA FLORES
:Quants ous necessites per crear una escultura?

Un taller pràctic on descobrirem el potencial ocult d’un material tant proper com sorprenent: les closques d’ou!
Durant setmanes, hem recol·lectat, assecat i processat closques d’ou per convertir-les en pasta modelable amb la que podrem donar fomra a escultures úniques i sostenibles.

Uneix-te a nosaltres i experimenta com transformar allò que solia ser un residu en una obra d’art col·lectiva!

 

13:00h a 14:00h_
Obertura dels tallers de les artistes residents

Lxs artistes obren les portes dels seus tallers per compartir els seus processos d’investigació i creació

 

14:00h a 16:00h_
Dinar performàtic col·lectiu a càrrec de LA BARREJADA, laboratori culinari creatiu: A l’olla barrejada

A l’escalfor d’una olla bullint, interactuen taules, ganivets i vegetals que amplifiquen els seus sons amb micròfons de contacte. De l’olla de relats ebull poesia, remescla d’històries, sons guturals o cants de plaça de mercat. La instal·lació barrejada queda a disposició dels cossos.

L’única instrucció: el dins i el fora formen part del mateix, tots en som partícips, juguem! perquè reclamem el nostre dret a equivocar-nos i a posar en valor l’error com a mode d’aprenentatge, l’accident i la indeterminació com mòbils, la improvisació com a camí, la imperfecció com a resultat, el delit i l’alegria com allò que donen sentit.

 

17.00h a 18.30h_
Sobretaula amb participants als diversos projectes de Formació: Criticar x criticar. Modera: MONTSE BADIA amb Gabriela Espinosa, Patricia Sorroche, Mariana Iturralde i Daniel Gasol

En aquesta tertúlia de sobretaula volem anar més lluny del títol de la cançó de Fangoria i, lluny de «malgastar nuestro talento destrozando a los demás», volem parlar de crítica, de crítica institucional i  de crítica institucionalitzada. Del que queda de la llarga genealogia d’artistes que han treballat des de la crítica institucional i de per què és tan difícil modificar estructures. Volem parlar de pràctiques instituents i del tipus d’institució que necessiten les nostres societats. I finalment, la pregunta: pot la crítica institucional o les pràctiques instituents generar noves realitats?

 

18.30h a 19.30h_
Obertura dels tallers de les artistes residents

Lxs artistes obren les portes dels seus tallers per compartir els seus processos d’investigació i creació

 

19.00h a 21.00h_
DJ GATASANTA

White Chief és un dels projectes en directe de María Barros aka Gatasanta, amant del vinil des de la seva primera incursió a l’escena electrònica com a electro-dj, experimentant amb el so i la música des de fa uns 20 anys des de París; és allà on ha afinat els seus esperons agitant l’escena de club underground amb els seus arriscats mixos. Com a live, White Chief s’ha presentat a Barcelona, ​​València, Bilbao, Donostia i el Festival LAVS a Mataró.

WHITE CHIEF és Lisèrgic, Sorollós entre Techno, Bass i Detroit Old School Electro. És un conjunt d’elements rítmics dispars, contundents i melodies distorsionades interpretades amb diversos sintetitzadors, drum-machines, samplers i veus vocodificades, constituint un conglomerat que interactua amb un esquema visual mínim, definit pel seu intèrpret com un acte de desmantellament d’un sistema intern de contrarietat i autosabotatge. La imatge del cap només és una imatge projectada, present però darrere de si mateixa.

 

21.00h a 21.40h_
Concert VENECIA FLÚOR

Venècia Fluor, la formació d’Alba Rihe i Adrià Gil després de Las Bistecs, presenta el seu segon disc Libre Albedrío. La banda torna als sons de l’escena berlinesa 2000 era, amb un àlbum amb un so electroclash.

El Libre Albedrío és el cap de la medusa on cada cançó és com una serp, que representen les múltiples possibilitats davant d’una mateixa acció. Parla de la voluntat i el desig explicats en lletres costumistes que oculten missatges hermètics com a reflexions crítiques de la societat actual. Venècia Flúor es proposa fer reflexionar ballant, perquè tot el cos entri en una altra freqüència.

Aquest àlbum ve amb aire d’antípodes, part de les veus s’han gravat a Nova Zelanda, en una residència artística itinerant que ha fet el grup, on també han caçat sons per després samplejar-los i compartir aquesta oscil·lant aventura cap a allò desconegut, unint les peces d’aquesta visió calidoscòpica i fractal de la voluntat.

 

22.00h_
Tancament de portes

 

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/07/linia.jpg
https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/10/Portes-obertes.jpg

[CAST]

Sábado 26 de octubre

Programación

11:30h a 13:00h_
Taller intergeneracional con
LOANA FLORES
:¿Cuántos huevos necesitas para crear una escultura?

Un taller práctico donde descubriremos el potencial oculto de un material tan cercano como sorprendente: ¡los caparazones de huevo!
Durante semanas, hemos recolectado, secado y procesado cáscaras de huevo para convertirlas en pasta moldeable con la que podremos dar fomra a esculturas únicas y sostenibles.

¡Únete a nosotros y experimenta cómo transformar lo que solía ser un residuo en una obra de arte colectiva!

13:00h a 14:00h_
Apertura de los talleres de las artistas residentes

Lxs artistas abren las puertas de sus talleres para compartir sus procesos de investigación y creación

 

14:00h a 16:00h_
Almuerzo performático colectivo a cargo de LA BARREJADA, laboratorio culinario creativo: A l’olla barrejada

Al calor de una olla hirviendo, interactúan tablas, cuchillos y vegetales que amplifican sus sonidos con micrófonos de contacto. Del puchero de relatos ebulle poesía, remezcla de historias, sonidos guturales o cantes de plaza de mercado. La instalación barrejada queda a disposición de los cuerpos.

La única instrucción: el dentro y el fuera hacen parte de lo mismo, todos somos partícipes, ¡juguemos! porque reclamamos nuestro derecho a equivocarnos y a poner en valor el error como manera de aprendizaje, el accidente y la indeterminación como móviles, la improvisación como camino, la imperfección como resultado, el deleite y la alegría como aquello que dan sentido.

 

17.00h a 18.30h_
Sobremesa con participantes de los distintos proyectos de Formación: Criticar x criticar. Modera: MONTSE BADIA con Gabriela Espinosa, Patricia Sorroche, Mariana IturraldeDaniel Gasol

En esta tertulia de sobremesa queremos ir más lejos del título de la canción de Fangoria y, lejos de «malgastar nuestro talento destrozando a los demás», queremos hablar de crítica, crítica institucional y crítica institucionalizada. De lo que queda de la larga genealogía de artistas que han trabajado desde la crítica institucional y por qué es tan difícil modificar estructuras. Queremos hablar de prácticas instituyentes y del tipo de institución que necesitan nuestras sociedades. Y por último, la pregunta: ¿puede la crítica institucional o las prácticas instituyentes generar nuevas realidades?

 

18.30h a 19.30h_
Apertura de los talleres de las artistas residentes

Lxs artistas abren las puertas de sus talleres para compartir sus procesos de investigación y creación

 

19.00h a 21.00h_
DJ GATASANTA

White Chief es uno de los proyectos en directo de María Barros aka Gatasanta, amante del vinilo desde su primera incursión en la escena electrónica como electro-dj, experimentando con el sonido y la música desde hace unos 20 años desde París; es allí en donde ha afinado sus espuelas agitando la escena de club underground con sus arriesgados mixes. Como live, White Chief se ha presentado en Barcelona, Valencia, Bilbao, Donostia y el Festival LAVS en Mataró.

WHITE CHIEF es Lisérgico, Ruidoso entre Techno, Bass y Detroit Old School Electro. Es un conjunto de elementos rítmicos dispares, tajantes y melodías distorsionadas interpretadas con varios sintetizadores, drum-machines, samplers y voces vocodificadas, constituyendo un conglomerado que interactúa con un esquema visual mínimo, definido por su intérprete como un acto de desmantelamiento de un sistema interno de contrariedad y auto-sabotaje. La imagen del jefe es solo una imagen proyectada, presente pero detrás de sí misma.

 

21.00h a 21.40h_
Concierto VENECIA FLÚOR

Venecia Fluor, la formación de Alba Rihe y Adrià Gil después de Las Bistecs, presenta el seu segon disc «Libre Albedrío». La banda vuelve a los sonidos de la escena berlinesa 2000 era, con un álbum con un sonido electroclash.

El Libre Albedrío es la cabeza de la medusa donde cada canción es como una serpiente, que representan las múltiples posibilidades delante de una misma acción. Habla de la voluntad y el deseo explicados en letras costumbristas que ocultan mensajes herméticos como reflexiones críticas de la sociedad actual. Venecia Flúor se propone hacer reflexionar bailando, para que todo el cuerpo entre en otra frecuencia.

Este álbum viene con aire de antípodas, parte de las voces se han grabado en Nueva Zelanda, en una residencia artística itinerante que ha hecho el grupo, donde también han cazado sonidos para después samplearlos y compartir esta oscilante aventura hacia lo desconocido, uniendo las piezas de esta visión caleidoscópica y fractal de la voluntad.

 

22.00h_
Cierre de puertas

 

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »