Formació continuadaACOMPANYAMENT A L'ESCOLA TURÓ

Des del curs 2021-2022, l’Escola El Turó participa de la Caixa d’Eines. Programes de Cultura i Educació del Pla de Barris de Barcelona en la modalitat d’intervenció d’acompanyament al centre de la mà d’E:\\ART. Centre de mediació, educació i art contemporani, amb l’objectiu d’incorporar les arts al projecte educatiu de centre (PEC) com a eina per transversalitzar aprenentatges.

Entre les metodologies i estratègies d’aprenentatge que es duen a terme a l’Escola El Turó es troben els ambients d’aprenentatge, i hi ha un interès especial en el codisseny d’accions entre les docents, que connectin amb el teixit social del barri.

E:\\ART proposa una formació per al professorat de l’escola, certificada pel CRP de Nou Barris, per abordar les necessitats específiques del context.

La formació consisteix en sessions de treball amb el professorat (equip directiu, comissió artística i equips docents de cicle mitjà i superior), per explorar de quina manera podem articular les pràctiques artístiques i els processos de creació en la metodologia per ambients d’aprenentatge, prestant atenció a la comunitat educativa, a l’entorn i al territori.

Les accions del pla de treball són les següents:

  • Codisseny, construcció, activació i seguiment dels ambients d’aprenentatge dels cicles mitjà i superior: artístic, científic-tecnològic, literari i ludoteca, i les seves interrelacions.
  • Desplegar espais d’obertura dels ambients d’aprenentatge dels cicles mitjà i superior acollint la participació de famílies en els processos de creació de l’alumnat.
  • Repensar els ambients d’aprenentatge d’educació infantil i cicle inicial, a partir de l’experiència i del procés de treball realitzat amb els ambients de cicle mitjà i superior.

Incorporar la pràctica artística, els processos de creació i les seves metodologies en el disseny dels ambients d’aprenentatge, ha portat a una transformació estructural que creua tots els ambients: artístic, científic-tecnològic, literari i ludoteca.

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »