És una associació sense ànim de lucre amb voluntat de servei públic que treballa amb l’art i els processos creatius contemporanis entesos com a acció educativa per fomentar la capacitat crítica i creativa de les persones. L’activitat de l’entitat posa el focus en l’àmbit de l’educació formal/no formal i les pràctiques culturals i artístiques col·laboratives i comunitàries, vinculant art, educació i ciutadania amb processos de mediació. Funciona a mode de laboratori de recerca i experimentació entre art i educació, en el que es desenvolupen projectes de mediació cultural, programes de formació especialitzada i activitats adreçades a públics específics. EART compta amb 13 tallers d’artistes i ofereix un programa d’acompanyament artístic al voltant de l’educació i la mediació com formes de treball en les arts. És per aquest motiu, que els i les artistes vinculats al Centre tenen l’oportunitat de participar en el desenvolupament de les diferents línies tant pel que fa al co-disseny com en la realització. Per altra banda, EART acompanya projectes a institucions culturals, centres educatius i altres per tal de co-dissenyar línies, programació al voltant de metodologies diverses.
1_Contribuir a legitimar la mediació com a pràctica de l’educació i l’art contemporani aportant acompanyament a artistes, cossos docents i institucions
2_Contextualitzar i interpretar social i històricament tendències i perspectives que relacionen les arts visuals amb l’educació en diferents territoris.
3_Potenciar a diversos públics la cultura visual i les pràctiques artístico-educatives formals i no formals com a potenciadors del pensament comunitari.
4_Donar suport als treballadors culturals (artistes, educadors, mediadors, gestors) que practiquen en els àmbits de l’art i pensament contemporani i educatiu.
5_Acompanyar a cossos docents i equips educatius en l’elaboració de programes educatius i culturals híbrids més enllà d’entendre l’educació com a art o les arts com a educació.
6_Posar en valor la investigació artística com a potenciadora de coneixement relacionant mediació, educació i art contemporani.
7_Generar un marc de reconeixement de treball fet per comunitats, col·lectius i persones que han conformat EART durant aquests més de 30 anys mitjançant l’arxiu històric.