EART

Centre de mediació, educació i art contemporani

És una associació sense ànim de lucre amb voluntat de servei públic que treballa amb l’art i els processos creatius contemporanis entesos com a acció educativa per fomentar la capacitat crítica i creativa de les persones. L’activitat de l’entitat posa el focus en l’àmbit de l’educació formal/no formal i les pràctiques culturals i artístiques col·laboratives i comunitàries, vinculant art, educació i ciutadania amb processos de mediació. Funciona a mode de laboratori de recerca i experimentació entre art i educació, en el que es desenvolupen projectes de mediació cultural, programes de formació especialitzada i activitats adreçades a públics específics. EART compta amb 13 tallers d’artistes i ofereix un programa d’acompanyament artístic al voltant de l’educació i la mediació com formes de treball en les arts. És per aquest motiu, que els i les artistes vinculats al Centre tenen l’oportunitat de participar en el desenvolupament de les diferents línies tant pel que fa al co-disseny com en la realització. Per altra banda, EART acompanya projectes a institucions culturals, centres educatius i altres per tal de co-dissenyar línies, programació al voltant de metodologies diverses.

Estructura interna:

Som un equip de persones de formació tant artística, com educativa i de la gestió cultural, que aportem la nostra experiència i una mirada plural al context i a la realitat de cada una de les nostres propostes.

Codirecció:

Codirecció / Responsable de coordinació de projectes i programació

Daniel Gasol

Codirecció / Responsable de comptabilitat i recursos humans

Maria Alcoriza

Equip:

Responsable de tallers d’artistes

Gisela Chillida

Responsable d’activitats i formació

Francesca Dinuzzi

Responsable de formació i projectes de mediació

Joan Ivern

Responsable de comunicació i projectes de mediació

Núria Miret

Responsable de producció i activitats

Marta González

Responsable de subvencions i pressupostos

Víctor Lobo

Objectius d'EART:

1_Contribuir a legitimar la mediació com a pràctica de l’educació i l’art contemporani aportant acompanyament a artistes, cossos docents i institucions

2_Contextualitzar i interpretar social i històricament tendències i perspectives que relacionen les arts visuals amb l’educació en diferents territoris.

3_Potenciar a diversos públics la cultura visual i les pràctiques artístico-educatives formals i no formals com a potenciadors del pensament comunitari.

4_Donar suport als treballadors culturals (artistes, educadors, mediadors, gestors) que practiquen en els àmbits de l’art i pensament contemporani i educatiu.

5_Acompanyar a cossos docents i equips educatius en l’elaboració de programes educatius i culturals híbrids més enllà d’entendre l’educació com a art o les arts com a educació.

6_Posar en valor la investigació artística com a potenciadora de coneixement relacionant mediació, educació i art contemporani.

7_Generar un marc de reconeixement de treball fet per comunitats, col·lectius i persones que han conformat EART durant aquests més de 30 anys mitjançant l’arxiu històric.

 

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »