Formació puntualDOCENTS

Eines i recursos per descobrir les possibilitat educatives de les pràctiques artístiques actuals.

Descripció:

És una formació adreçada a claustres, equips docents, mestres, professorat, etc.

Aborda la pràctica educativa com un procés d’investigació transversal, per mitjà de l’experiència de les persones participants, l’art contemporani i els processos creatius.

En aquest sentit, activem situacions per aprofundir i investigar en els interessos del grup. A través de l’experiència pròpia, dialogant, reflexionant de manera col·lectiva, examinant i buscant processos que generin desplaçaments en el punt de vista del qual es parteix.

A cada sessió, treballem uns temes amb els quals investigar: el lloc i l’espai, el temps, els materials, el llenguatge, el cos i el so, entre d’altres. Aquests punts de partida ens proporcionen un ventall ampli de possibilitats a treballar, des de l’acció.

Es faciliten recursos per obrir i ampliar imaginaris, relacionant-nos amb les arts, des de la pràctica artística contemporània.

Amb una intenció clara de no mitificar l’art, l’obra d’art i l’artista, potenciant l’esperit crític i la capacitat de transformació social.

Objectius:

  • Adquirir nous coneixements i recursos per aplicar metodologies creatives a l’aula.
  • Vincular l’art contemporani a l’alumnat.
  • Conèixer i aplicar la transversalitat i interdisciplinarietat que ens ofereix l’art contemporani.
  • Potenciar la creació de processos artístics que tenen a veure amb el context, l’entorn i la realitat propera de l’alumnat.
  • Aproximar-se a l’art com un mitjà de coneixement vinculat a diversos camps de pensament. Més enllà de les tècniques i procediments.
  • Obtenir recursos des de la cultura visual per a comprendre, interpretar i analitzar imatges de l’entorn i obres d’art en general.
  • Conèixer exemples de programacions concretes per compartir recursos, metodologies i processos de treballs artístics a l’aula per a la millora de la pràctica docent del professorat.

Inscripcions:

Experimentem amb l’ART
Carrer Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
inscripcions@experimentem.org
932 171 877

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »