Tallers d'ArtARTISTES

Antoni Abad

Lleida, 1956

Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i European Media Master per la Universitat Pompeu Fabra. És artista multidisciplinar i un dels pioners del net.art a Espanya, amb 20 anys d’experiència en la realització de projectes col·lectius vinculats a l’ús de la telefonia mòbil per usos socials i comunicatius. Al llarg d’aquests anys hi han participat 627 persones de diversos grups en perill d’exclusió d’Europa, el Sahara algerià i les Amèriques.

Cal destacar el projecte MEGAFONE.net realitzat del 2004 al 2014 en el que els 13 col·lectius participants van utilitzar telèfons mòbils per publicar les seves experiències, expectatives i opinions, transformant aquests dispositius en megàfons digitals, amplificant les seves veus individuals i col·lectives.

Actualment, segueix desenvolupant la plataforma BLiND.wiki iniciada a Roma el 2015 en la que hi participen persones cegues i amb baixa visió. S’ha dut a terme a Sydney el 2015, la Biennal de Berlín i Breslavia Capital Europea de Cultura el 2016, a la Biennal de Venècia el 2017 i a São Paulo el 2022 amb el suport de PROAC Direto.

El 2019 inicia el projecte DEAF.city on hi participen persones amb diversitat auditiva, que fan ús de la llengua de signes per compartir el seu particular sentit de l’humor i la seva pròpia identitat cultural i lingüística, establint tant un punt de trobada per a comunitats sordes allunyades, com construint un pont de comunicació cap a la multitud oient.

Entre altres, els seus projectes s’han presentat a institucions com: Centre d’Art Reina Sofia, La Casa Encendida i Matadero a Madrid | Museu d’Art Contemporani MACBA, Centre d’Art Santa Mònica, Fundació Joan Miró i Fundació Suñol a Barcelona | New Museum i P.S.1./MoMA a Nova York | Hamburger Bahnhof a Berlín i ZKM de Karlsruhe a Alemanya | Centre d’Art Contemporain a Ginebra | Museo de Arte Moderno de Buenos Aires | Laboratorio de Arte Alameda a Ciutat de Mèxic | Biennale di Venezia | Bienal Mercosul a Porto Alegre, Centro Cultural São Paulo i Pinacoteca do Estado de São Paulo a Brasil.

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »