https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/05/10-360x640.png

Pep Vidal 

Llicenciat en matemàtiques per la UAB (2008) i Doctor en Ciències Físiques per la UAB i el sincrotró ALBA (2015). Mostra un interès especial pel càlcul infinitesimal, la topologia i les sèries infinites. La seva tesi doctoral està centrada en algoritmes per millorar la precisió d’instruments utilitzats en acceleradors de partícules. Mitjançant aquesta recerca va arribar a dues conclusions, en les seves pròpies paraules: «hi ha sistemes extremadament complexos i sensibles, i no m’interessa la investigació on l’experiència personal i vital no està vinculada al propi procés».

La seva línia d’investigació científica també ha estat una constant en el seu cos artístic que engloba projectes artístic-científics sobre canvis infinitesimals, canvis mínims que estan constantment a tot arreu. En els últims anys ha estat artista resident a la Rijksakademie van Beeldende Kunsten, a Amsterdam, a Hangar, Barcelona, i a FARE, Milan. Ha guanyat diversos premis entre els quals destaquen el GAC (Galeries d’Art de Catalunya) 2019 a la millor exposició d’artista emergent en galeria, el Premi Internacional d’Arts Plàstiques de la Fundació Botín, i el Premi Generació de la Fundació Montemadrid. Ha exposat el seu treball individualment en Abrons Arts Center Nova York, Museu Nacional d’Art de Catalunya MNAC Barcelona, i Maczul, Maracaibo.

També ha participat en diverses exposicions col·lectives a museus i centres d’art com la Fundació Joan Miró de Barcelona, CAPC Musée d’Art Contemporain de Burdeus, i CENTRALE for Contemporary Art, Brussel·les. Els seus treballs són part de col·leccions públiques i privades com l’Arxiu del centre d’Estudis i Documentació del MACBA, a Barcelona, el Centre de Documentació i Biblioteca del MNCARS a Madrid, i la biblioteca MoMA a Nova York.

 

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/05/11-360x640.png

Glòria Picazo

Llicenciada en Història de l´Art per la Universitat de Barcelona. Crítica d’art i comissària independent. Ha col·laborat amb diversos museus com ara el Museu d’Art Contemporani de Bordeus i el MACBA de Barcelona. Ha dirigit el Centre d’Art la Panera de Lleida i ha impartit classes de màster d’art contemporani i comissariat a la Universitat de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya ia la Universitat Politècnica de València, així com al centre cultural La Casa Encendida de Madrid. El 2014 va dirigir el curs «Col·leccionisme i comissariat d’exposicions» a la UIMP de Santander. Des del 2005 és assessora d’adquisicions del FRAC Còrsega i des del 2016 és assessora d’adquisicions d’art contemporani de la Comunitat de Madrid.

Ha comissariat diverses exposicions com «Gina Pane» (Palau de la Virreina de Barcelona i Sales de la Diputació d’Osca), «Orientalismes» i «Nòmades i Bibliòfils» al Koldo Mitxelena de Sant Sebastià i «L’instant etern» a l’EACC de Castelló, així com «Paisatges després de la batalla», «Mediterrani(s)», Cabello/Carceller, Marina Núñez, Abigail Lazkoz, Juan López, Francisco Ruiz d’Infant i Francesc Torres, al Centre d’Art la Panera, entre d’altres. El seu últim projecte «Biblioteques insòlites» es va exposar a La Casa Encendida, Madrid, el maig del 2017 i també a Arts Santa Mònica, Barcelona, el febrer del 2018.

 

 

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »