RESIDÈNCIA D’ARTISTESDESLOCALITZACIONS

RESIDÈNCIA D’ARTISTESDESLOCALITZACIONS

Deslocalitzacions. Relacions simbiòtiques entre residències, és un projecte de creació en xarxa, fruit de la col·laboració entre Es Far Cultural de Menorca i Experimentem amb l’ART.

Ambdues entitats comptem amb un programa de residència propi: Casa d’Artistes i  Residencia EART.

Conjuntament plantegem una residencia de recerca artística, a través d’una estada creativa a la Casa d’Artistes d’Es Far Cultural a Menorca, mitjançant una convocatòria de beca.

Aquesta s’adreça a artistes que formin o hagin format part de la Residència EART. Donant prioritat a propostes d’investigació artística vinculades al tema: els organismes vius i els seus ecosistemes. Una recerca sobre les diferents maneres d’habitar, de relacionar-se i organitzar-se en un lloc concret. Entre el fet urbà i el que és rural.

El projecte, vol aprofundir en les múltiples relacions i afectes que s’estableixen entre els organismes vius d’un ecosistema concret, possibilitant altres ritmes temporals, per mitjà de la interacció amb altres formes de vida, d’organització, cooperació i comunicació.

Deslocalitzacions planteja compartir i fer visible els processos d’investigació i recerca artística, fruit de l’estada a Menorca, generant activitats participatives dirigides als públics de cada context, amb la finalitat que hi hagi un aprenentatge recíproc per mitjà d’una presentació pública a Menorca i Barcelona, que pugui beneficiar el procés d’investigació i continuar desenvolupant la recerca.

Deslocalitzacions. Relacions simbiòtiques entre residències
casa art recerca menorca
LOGO Es Far Cultural Menorca
Convocatòria 2021

Jordi Morell

Mentre..., Penso en...

Planteja una recerca artística sobre el color de les aigües en recs, rieres, bassals, tolls i safaretjos dels voltants de la Casa d’Artistes d’Es Far Cultural. Una oportunitat per investigar la complexitat del territori des d’una perspectiva singular i especular sobre espais i situacions d’ «entretemps», representatius de la seva mutabilitat.

Al llarg de l’estada a Casa d’Artistes, Jordi Morell va activar la intervenció “Buidar per reomplir” partint de la idea de l’escriptor Joan Pons i de la col·laboració de l’artista Tónia Coll.

La intervenció recupera un abeurador per animals tallat a la roca de marès situat en un bosc de Menorca. Extreure els sediments i fer net l’indret de la brossa acumulada al llarg dels anys d’abandó, amb l’objectiu de recuperar un corrent de vitalitat que provocarà una cadena d’esdeveniments: l’aigua de pluja emplenarà la bassa i lliure de fangs no s’assecarà a l’estiu, els ocells hi aniran a beure, els seus cants atrauran els depredadors, i també els insectes, els rèptils, els amfibis i els mamífers del bosc.”

La jornada es va enregistrar íntegrament en vídeo, pel documentalista Cristian P. Coll (Es Far Cultural), i en el document fílmic –que esperem presentar-lo properament–­ s’estableix un diàleg amb les vivències d’en Joan Pons i de la Tónia Coll, al voltant d’aquests contenidors d’aigües i dels ocells cantaires, i la recerca artística que Jordi Morell ha dut a terme a l’illa.

artista Jordi Morell

El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Consell Insular de Menorca.

ajuntament Barcelona
CULTURA I EDUCACIÓ CONSELL INSULAR de Menorca
Contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
Translate »