(DIFUNDIA) INTERSTICIS: APRENDRE COL·LECTIVAMENT
Intersticis: aprendre col·lectivament és un projecte artístico-acadèmic que s’activa a partir de la recerca doctoral «Cartografiar, Narrar, Juxtaposar, Filmar: Narratives Experimentals per a l’Educació».
Es proposa des d’un marc feminista i metodologies de recerca basades en les arts, una reflexió sobre la relació entre art i educació. Concretament, sobre com les pràctiques experimentals amb imatges en moviment generen formes de fer i pensar que poden contribuir a produir noves formes de narrar-se a un mateix i a l’»altre» i, per tant, a repensar les relacions pedagògiques. Aquest anar i venir entre el fer i el pensar, intersticis on teoria i pràctica es troben, dialoguen però també xoquen i s’enfronten, generant espais alternatius de creació, de recerca i d’aprenentatge. Alhora, cohabitant el procés d’investigació de la Joanna amb les experiències i relacions viscudes a l’espai d’educació artística i creació contemporània d’EART.
Una vetllada-performativa on l’artista Joanna Empain en col·laboració amb les companyes/còmplices del col·lectiu KGG (Kitchen Guateque Grup) us proposaran transformar l’espai de la tesi–constituït d’experiències, relacions, teories i objectes en constant transformació– en un lloc a explorar, que necessita de l’»altre» per donar-li sentit, per crear altres realitats. A partir d’aquest re-pensar/re-performar col·lectivament continuarem indagant com les pràctiques artístiques i les pedagògiques s’alimenten l’una de l’altra, però també sovint es contradiuen i, fins i tot es sabotegen entre sí.