Projectes de mediacióSERVEI EDUCATIU TECLA SALA

EART té un interès especial en fer propostes de comissariat educatiu i projectes d’acció territorial, en els quals posar al centre l’educació. És a dir, preguntant-nos com podem considerar i abordar l’educació en un programa comissarial no com una pràctica subordinada sinó com a eix vertebrador d’aquest.

Aquest projecte educatiu planteja un model de treball interdisciplinari on el comissariat i la mediació s’encavalquen per tal d’hibridar pràctiques i reivindicar modes de fer adaptats a la realitat social i estructural del centre i del seu entorn. A la vegada, incidim en la necessitat d’establir sinergies amb el teixit social, educatiu, cultural i artístic de la ciutat alhora que propiciem connexions amb les xarxes artístiques nacionals i internacionals.

Per tal de fer possible aquest ideari, EART, des de la Tecla, ha articulat un grup de treball que integra veus amb una sòlida trajectòria en l’àmbit educatiu, la mediació, la investigació i la gestió cultural, per generar un exercici polifònic que dona sentit al rol del servei educatiu en l’equipament i que l’integra a l’ecosistema del centre i el seu context. Al llarg dels pròxims cinc anys, doncs, EART agafarà el repte de concebre un projecte educatiu que es converteixi en un dels eixos vertebradors del Centre d’Art Tecla Sala i, a la vegada, motor de l’activitat de l’equipament. Tot això és sempre concebut en clau feminista, des de la Tecla -recuperant l’esperit de figures com Tecla Sala-, per tal de reivindicar la creació des d’una perspectiva de gènere crítica, interseccional i antiracista.

Des del grup de treball esmentat anteriorment, com a òrgan impulsor per assentar i aterrar el projecte educatiu presentat en el territori hem articulat un projecte viu que entén la interdisciplinarietat i la multiculturalitat com a font de riquesa i que posa la comunitat educativa i la ciutadania al centre.

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »