ArtistesPROGRAMA DE DIFUSIÓ

EART, com a  Centre de mediació, educació i art contemporani, desenvolupa un  programa de difusió dirigit a artistes amb taller a EART que té l’objectiu de divulgar els seus treballs i processos. Aquest és un programa per a l’experimentació, la recerca i la difusió del treball i dels i les artistes dels  tallers i agents vinculats al projecte.  El programa es divideix en tres fases que corresponen a tres maneres d’entendre la difusió:

Acció deslocalitzada
Es tracta d’una activitat o acció deslocalitzada en múltiples formats, des d’una conferència, un taller, una exposició, una excursió, etc.  La particularitat d’aquesta proposta és que es duu a terme en un espai fora d’EART relacionat amb la pràctica de l’artista. Aquests espais poden ser una biblioteca, una botiga, el carrer…

Vitrina
Intervenció a l’espai Vitrina, ubicat a la façana de l’edifici d’EART per tal que els i les artistes hi puguin desenvolupar una proposta de caràcter públic dirigida a totes les persones que passen per davant del centre.

Pòdcast
Conversa entre l’artista i un agent cultural afí als seus interessos que esdevé un element de difusió dels treballs dels i de les artistes així com un espai de reflexió compartida.

+ INFO

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2025/02/banner-vertical-web-EART-18.png

DAVID ORTIZ JUAN

És l’artista que actualment porta a terme el Programa de Difusió.

Aquest s’articula al voltant de la relació entre cinema i pintura a l’hora de produir i reproduir imatges, i de qüestionar-se perquè crear una imatge fixa o en moviment. Hi ha raons òbvies de per què triar una o l’altra, però en aquest cas concret la pregunta està relacionada amb els quefers de la seva pròpia pràctica, ja que durant molts anys va estar treballant principalment en un mitjà com el vídeo i darrerament ha estat treballant més des de la pintura.

El punt de partida del projecte és una escena presentada a través de tres pintures titulades: «Bresson is very good in an iPhone». Amb aquesta escena l’artista pensava en el gest automàtic, «natural», de les mans i allò que poden amagar. Les tres pintures formen una mena de políptic, molt comú a la pintura renaixentista, per produir una sensació de moviment a la imatge fixa que m’aproxima a com funciona el cinema amb l’ús de fotogrames.

El projecte s’ha iniciat amb la presentació de peça Bresson is very good in an iPhone 1/3, 2/3 y 3/3, 2024 a la Vitrina i, actualment, l’artista està treballant en l’acció deslocalitzada que consistirà en una projecció dels seus treballs i una xerrada. El pòdcast que es tractarà d’una conversa sobre la seva pràctica artística amb en Michael Lawton. 

 

Vitrina

Bresson is very good in an iPhone 1/3, 2/3 y 3/3, 2024
Óleo sobre panel, 20 x 15 cm

En esta serie de pinturas pensaba en el gesto automático, «natural», de las manos y la relación entre cine y pintura, haciendo uso de una especie de políptico, muy común en la pintura renacentista, para producir una sensación de movimiento en la imagen fija que me aproxima a cómo funciona el cine con el uso de fotogramas. El título hace referencia a una frase del cineasta Pedro Costa en relación a cómo producir y reproducir imágenes.

 

 

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
bluesky
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
adesk logo
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Diseño sin título (5)
Translate »