EX-RADIO
És el pòdcast d’EART.
Una plataforma per fer difusió dels projectes que portem a terme a EART que neix amb la voluntat de visibilitzar processos artístics i reflexionar sobre la mediació, l’educació i l’art contemporani.
Actualment està conformat per tres programes Programa de difusió, Suport per a artistes i Criticar x criticar. Aquests són programes independents, amb diferents temporalitats, que generen continguts vinculats a projectes i/o temàtiques vinculades al Centre que considerem importants abordar.
Programa de difusió
El pòdcast que mostra els treballs dels i de les artistes d’EART dins el Programa de difusió. Reunim converses entre un artista i un agent cultural afí a la seva pràctica amb la voluntat de connectar-los amb una xarxa propera d’interessos comuns i crear espai de reflexió compartida al voltant de la mediació, l’educació i l’art contemporani.
Producció musical: Fito Conesa
Guió i muntatge: Ricardo Cárdenas
Postproducció: Albert Tarrats
Coordinació. Gisela Chillida
Suport a la producció
Antoni Abad, Roc Parés i Neus Salvat parlen sobre el projecte blind.wiki des dels seus inicis fins les expedicions realitzades aquest 2024 amb EART. Al llarg de les tres rutes que vam portar a terme es van realitzar enregistraments geolocalitzats d’àudio i es va analitzar el nou desenvolupament d’etiquetatge d’Intel·ligència Artificial de blind.wiki. La conversa que s’estableix en aquest podcast ens serveix per saber com seguirà avançant el projecte.
Producció musical: Fito Conesa
Muntatge i postproducció: Albert Tarrats
Coordinació: Marta González
Criticar x Criticar
És un espai, en format pòdcast, on la crítica es transforma en una eina constructiva per explorar l’ecosistema de l’art. Aquest episodi, conduït per Montse Badia, ens convida a reflexionar sobre la fragilitat de les institucions artístiques i la necessitat de solidaritat en un món cada vegada més complex.
Amb la participació de tres destacats professionals del món de l’art —Daniel Gasol, Isaac Sanjuan i Patricia Sorroche—, ens endinsem en la història de la crítica institucional, des dels pioners com Hans Haacke fins a les veus contemporànies que desafien les normes establertes. Descobrirem com les teories feministes i postcolonialistes han influït en la nostra comprensió de l’art i la seva relació amb la societat.
A través de converses profundes i provocatives, els nostres convidats analitzaran els reptes actuals que afronten les institucions i la importància de crear espais de diàleg i col·laboració. Quines són les noves formes d’institució que necessitem? Com podem transformar la crítica en una força de canvi?
Producció musical: Fito Conesa
Guió i muntatge: Ricardo Cárdenas
Postproducció: Albert Tarrats
Coordinació: Gisela Chillida