ACTIVITATS

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/Convocatoria-Oberta-8-320x180.jpg

ESCOLES I INSTITUTS

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/Convocatoria-Oberta-5-320x180.jpg

EXTRAESCOLARS

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/Convocatoria-Oberta-7-320x180.jpg

CASALS

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/Convocatoria-Oberta-6-320x180.jpg

ART EN OBERT

EN CREACIÓ. PROJECTE EDUCATIU A CÀRREC DE EL TRASTERO

EN CREACIÓ_PROJECTE EDUCATIU A CÀRREC DE EL TRASTERO

En creació és un projecte a càrrec de El trastero, col·lectiu artístic resident a EART.

Es tracta d’una proposta educativa que vol vincular el procés creatiu del col·lectiu amb 32 alumnes de l’assignatura d’educació visual i plàstica de 4rt d’ESO de l’IES Lluís Domènech i Montaner.

L’impuls del projecte neix d’una doble necessitat per part d’Ada Vázquez , membre del col·lectiu El Trastero, la de vincular la seva experiència com a creadora i com a docent. Com connectar aquests dos rols a l’aula per tal d’enriquir mútuament els dos àmbits i que es contaminin un de l’altre? Com poden traspuar els coneixements no només de l’Ada docent a l’Ada artista, i en conseqüència al col·lectiu? Com aquesta experiència compartida permet una transferència del coneixement entre els agents implicats i amb diferents capes d’afectació?

El projecte està en gestació des del novembre de 2016, quan es comencen a traçar les idees i les complicitats per desenvolupar-lo. Donat que Ada Vázquez, és docent del grup participant al projecte, aquest ha comptat amb una primera fase en que la professora, mitjançant la programació, ha pogut anar preparant el terreny per quan s’iniciï la fase de realització amb el col·lectiu a l’aula, que serà a mitjans de març de 2017.

Durant el tercer trimestre del curs es desenvoluparà el projecte artístic comú entre joves i els membres del col·lectiu.

El punt de partida a partir del qual treballaran serà la identitat, un tema que El Trastero sovint explora en els seus projectes artístics. Plantejant preguntes que puguin ajudar a reflexionar sobre el tema d’una forma àmplia: com et veus? com et veuen els demés? com mirem els altres…? més que la recerca d’un “jo”, el projecte vol indagar en un “nosaltres amb els altres”.

Per tal de documentar el procés de treball s’ha creat el bloc En Creació https://encreacio.blogspot.com.es/ , a mode de quadern de bitàcola, permetrà anotar el dia a dia, els interessos, les preguntes, els incerteses, etc., un registre del rumb d’aquesta navegació que ja comença.

Experimentem amb l’ART és una entitat educativa que treballa a partir de l’art contemporani i els processos creatius entesos com a eina per fomentar la capacitat crítica i creativa de les persones. L’activitat principal de l’entitat és la conceptualització i realització de projectes artístico-educatius diversos, així com la gestió de l’Espai EART. Un espai plurifuncional que obre nous camins en la recerca i l’experimentació de diversos vessants del món de l’art i l’educació. És a dir, un lloc de trobada d’artistes, públic i maneres de fer i pensar el fet artístic per generar diàleg, reflexió i esperit crític. En aquest context EART ofereix el marc institucional que avala el projecte amb més de 20 anys treballant en projectes d’art i educació.

Dins el marc de la Residència EART, El Trastero compta amb la tutorització de projectes artístico-educatius i amb l’acompanyament en el procés d’ideació, realització i avaluació. Amb suport logístic i d’infraestructura, així com suport en comunicació i difusió.

Suports/

En creació és possible gràcies a la generositat del col·lectiu El Trastero, que aporta el seu treball artístic de forma desinteressada.

Un projecte amb el suport de l’IES Lluís Domènech i Montaner i amb el suport i l’assessorament educatiu d’Experimentem amb l’ART, en el marc de la Residència EART.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »