Pep Vidal + Glòria Picazo
1_Mesurar com a forma de pensar el món
En aquest primer episodi, ens endinsem en l’obra de l’artista resident a EART, Pep Vidal, a través de la mirada de la comissària Glòria Picazo. Juntes repassen quatre projectes de l’artista que van captivar l’atenció de Picazo abans que es coneguessin: un enorme cub buit però pesat, una cabana per aïllar-se i acabar la tesi doctoral, l’adquisició de tot l’estoc d’una floristeria on ella anava sovint i una parcel·la de mil flors per a les abelles.

2_Esperant la pluja
En aquest segon episodi, l’artista Pep Vidal i la comissària Glòria Picazo ens expliquen en profunditat els projectes que han compartit i exploren alguns dels temes que els han vertebrat: l’amenaça com a potencialitat, com mesurar espais que per la seva petitesa o grandiositat queden fora de l’escala humana, l’estudi científic d’una col·lecció o la reflexió i intervenció sobre allò que ja existeix.

3_Desgast
En aquest últim episodi, la intervenció de Pep Vidal a l’espai vitrina d’EART serveix com a punt de partida per parlar del desgast provocat per la sobreproducció en què estem immersos. Vidal ha presentat tres objectes trobats al carrer – dues botes, una goma d’esborrar i una roda de cotxe – i n’ha reconstruït el desgast per simbolitzar aquesta part perduda ja irrecuperable. Per acabar, Vidal ens avança detalls del projecte que té ara entre mans: estudiar l’aire que envolta el Cerro Pedernal a partir de l’anàlisi científic i de les pintures de Georgia o’Keeffe.

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/he1.jpg
https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/TEMPORADA-1-320x320.png

Sobre el pòdcast
Programa de difusió neix com a plataforma per mostrar els treballs dels i de les artistes d’EART. Reunim converses entre un artista i un agent cultural afí a la seva pràctica amb la voluntat de connectar-los amb una xarxa propera d’interessos comuns i crear espai de reflexió compartida al voltant de la mediació, l’educació i l’art contemporani.

Producció musical: Fito Conesa
Guió i muntatge: Ricardo Cárdenas
Postproducció: Albert Tarrats
Coordinació. Gisela Chillida

Una producció d’EART. Centre de mediació, educació i art contemporani amb el Suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals)

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »