Art vs. pandèmia. Notícies d'última hora. Projecte de recerca i creació artística entre l’alumnat de 1er ESO de l’Escola Cooperativa Nou Patufet i l’artista Resident a EART Susana Malagón

El projecte pren forma a mesura que avancen les sessions. A través del procés creatiu de l’artista, reflexionem sobre la idea de temps en l’actualitat. Això permet connectar i obrir possibilitats de recerca, en la que l’art i l’actualitat estan al centre i així conèixer de més a prop, allò que interessa o més ens preocupa, de l’entorn mes proper.

Des de l’escola es vol posar èmfasi en el potencial de l’aprenentatge artístic com a motor de creixement personal i social, en un moment en què la pandèmia està capgirant les relacions socials i el dia a dia de tothom. Centrant-se  sobretot en el treball amb joves i adolescents, entenent que és un col·lectiu especialment vulnerable, degut a la fase vital en la que es troben. A través de les arts, l’ alumnat podrà desenvolupar i crear projectes artístics que els permetin explorar i tenir espais per a la reflexió entorn com els està afectant la pandèmia, quins canvis ha suposat a les seves vides i com poden utilitzar l’art per a desenvolupar la pròpia resiliència i encarar l’anomenada “nova normalitat” amb més recursos de gestió de la incertesa.

Aquest projecte proposa un model participatiu com a fil conductor de la formació i la gestió de qualitat basat en la proximitat, la participació i la integració que repercuteix de forma positiva i directa en el benestar dels alumnes, les seves famílies i el seu entorn.

Les metodologies innovadores que s’hi inclouen permeten desenvolupar i incrementar un model proactiu d’ensenyament-aprenentatge que fuig del sistema tradicional en què el mestre és el centre de l’activitat, transmetent els coneixements a un alumne que resta passiu.

En aquest sentit l’alumnat s’implica en allò que fa, hi participa activament prenent decisions sobre què aprèn i com ho aprèn. Això suposa un interès cultural de gran valor, ja que l’alumne/a com a protagonista integra la cultura i l’art com una competència més per al seu desenvolupament.

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »