eart-mediació-Escola de Bordils. Brossart
eart-mediació-Escola de Bordils. Brossart
eart-mediació-Escola de Bordils. Brossart
eart-mediació-Escola de Bordils. Brossart
eart-mediació-Escola de Bordils. Brossart

Projecte de curs amb una durada de tres anys, realitzat en el marc de la proposta Brossart del projecte educatiu de la Fundació Joan Brossa, amb mestres, alumnes i famílies de l’Escola de Bordils, veïnes del poble i Experimentem amb l’ART.

Accions situades entre Joan Brossa, l’Escola de Bordils i EART

1a fase: 2018-2019

Sessions de treball amb el claustre de mestres de l’Escola de Bordils, per compartir i posar en comú maneres de fer entre art i educació, posant en joc necessitats, interessos i preocupacions tant de les mestres com les de l’entitat, prenent com punt de partida el treball previ i els materials realitzats per l’Escola entorn Joan Brossa.

Com ens imaginem el projecte? Què hem treballat entorn a Joan Brossa i què ens agradaria continuar treballant? Com hem treballat i com ens agradaria continuar treballant? Quines necessitats hem tingut i com les hem afrontat? Quins imprevistos han sorgit?

Com entenem nosaltres l’art i l’educació? I la seva relació? On ens situem entorn als processos creatius? Quin és el nostre paper en aquests processos i com les/els/ens acompanyem?

Paraulejant entre Joan Brossa

2a fase: 2019-2020

I ara què serà de nosaltres?

Continuïtat de la proposta que vam iniciar el curs passat entre les mestres de l’Escola de Bordils i EART. Però ara, expandint-la a l’alumnat i famílies.

Activació del procés compartint com ens imaginem el projecte, situant l’interès en explorar la part relacional entre escola, famílies, habitants i entitats del poble de Bordils, emmarcant un projecte entre l’art i l’educació en un context comunitari, i treballant amb la vessant més social de Joan Brossa per tal de desbordar-lo cap a una pràctica de creació col·lectiva.

L’estat d’alarma i el confinament suposa un trencament absolut en el nostre dia a dia i el projecte no se n’escapa, queda parat temporalment.

Arxiu Sonor Bordils

3a fase: 2020-2021

Desplegament de la proposta a mode de retrat col·lectiu, explorant la identitat col·lectiva i relacional, en el qual posar en joc elements de processos creatius de Joan Brossa (paraula, acció, transformació, cos i els Poemes civils) i d’altres artistes i projectes contemporanis. En aquest sentit, es situen com a possibles punts de partida compartir sabers del grup i la memòria sensitiva, treballant així el territori i l’espai públic del context de Bordils.

Experimentem amb l’ART acompanya el procés de creació articulat per un grup motor integrat per alumnes de cicle mitjà i superior, i mestres de tots els cicles de l’Escola, i amb la participació de l’alumnat de l’escola, famílies i veïnes, del qual es preveu una acció final revertint a la comunitat educativa de l’Escola i al poble de Bordils.

L’arxiu col·laboratiu, la memòria i el treball amb el territori, la performance, l’art relacional, la cuina, el joc, i el so són alguns dels processos que han sorgit en alguns moments, situant les paraules i el coneixement col·lectiu al centre del procés de creació.

VII Jornada educativa Joan Brossa:

Article Desbordant entre Joan Brossa, l’Escola de Bordils i Experimentem amb l’ART:

30.06.2021

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »