ACTIVITATS

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/Convocatoria-Oberta-8-320x180.jpg

ESCOLES I INSTITUTS

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/Convocatoria-Oberta-5-320x180.jpg

EXTRAESCOLARS

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/Convocatoria-Oberta-7-320x180.jpg

CASALS

https://experimentem.org/wp-content/uploads/2024/06/Convocatoria-Oberta-6-320x180.jpg

ART EN OBERT

FE D’ERRADES A FI DE PARTIDA

D’octubre de 2016 a gener 2017

Publicació realitzada en el marc del projecte Partida oberta, un projecte de pedagogia cultural col·lectiva vinculat amb l’exposició temporal Fi de partida: Duchamp, els escacs i les avantguardes que va tenir lloc a la Fundació Joan Miró.
La intenció ha estat generar un espai de relació i coneixement per acabar produint una devolució pública, en la qual s’ha mostrat el treball fet per l’equip, i s’ha donat visibilitat a les lectures i els discursos que ha desencadenat l’exposició.

Partida oberta s’ha dut a terme gràcies al procés de recerca d’un equip integrat per persones de diferents àmbits. Aquest equip ha estat format per quatre membres del Club d’ Escacs Comtal, un mediador cultural d’ Experimentem amb l’ART, una mediadora del Departament Educatiu de la Fundació Joan Miró i una realitzadora audiovisual. Partida oberta ha estat un procés obert i horitzontal en el qual totes les parts implicades han pogut negociar el seu paper i els seus interessos. El projecte s’ha construït com un camp experimental d’aprenentatge, de naturalesa oberta.

La Fundació Joan Miró ha impulsat aquesta iniciativa amb la voluntat de fomentar una relació més inclusiva i diferent amb el seu entorn més directe, el Poble-sec.

El format triat per compartir l’experiència de Partida oberta va ser primerament una jornada de debat que va tenir lloc a la seu del Club d’Escacs Comtal, no entesa com una presentació de resultats, sinó com un lloc on compartir la recerca amb la intenció de sumar veus i punts de vista als debats que han sorgit durant les sessions de treball al llarg de tres mesos.

La segona formalització de la recerca és un document que sorgeix del treball de camp de l’exposició Fi de partida: Duchamp, els escacs i les avantguardes i de l’estudi del catàleg. Després de trobar diversos errors de disposició de les peces dels jocs d’escacs i els seus taulers, s’ha volgut afegir una Fe d’errades a Fi de partida: Duchamp, els escacs i les avantguardes, que posa de manifest la manca de coneixement expert del món dels escacs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »