En aquesta secció pots veure el que necessitis, fent clic a cada categoria.
I t'apareixeran tots els post relacionats.

Des del curs 2021-22 s’està assajant un nou format d’aquest programa, on els i les artistes desenvolupen una residència d’un/dos anys a una escola pública d’educació primària, amb l’acompanyament d’una institució artística. Enguany (curs 2023-24) hi participen 5 escoles, 8 artistes i 5 entitats mediadores. 

 

La iniciativa potencia la presència dels processos de creació artística a les escoles i genera espais de relació entre artistes, alumnat, equips docents i equips mediadors. Amb els objectius d’enfortir els vincles entre cultura i educació i participar en processos de recerca i transformació a través del treball en xarxa amb el territori.

Programa impulsat pel Consorci d’Educació de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. La coordinació del programa és a càrrec d’EART, amb la mediació d’Hangar, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Suñol, La CapellaChiquita Room.

espai c Escola Sagarra

espai c IE Arts

espai c IE Eixample

El dissabte 28 d’octubre es realitzarà la Jornada de Portes Obertes en dues sessions.

Sessió de matí de 12h a 13.30h: Inauguració de Murals de la Transició 

Presidenta: Elisenda Prat Modera: Teresa Roig Conversa: Pep Fornés i Xavier Oller Poeta: Eulàlia Framis.

Sessió de tarda de 17h a 19h: Tallers Oberts

Visita guidada pels tallers d’art d’artistes residents d’EART.

Dissabte 28 d'octubre
Experimentem amb l'ART
Carrer Torrijos 68
08012 Barcelona
Teixit cultural

Per aquesta 15a edició del programa, hem convidat a les artistes Nadia Hafid, Valentina Gaia Lops i Ida Barbati, i Antonio Ortega per activar processos de creació amb l’alumnat i el professorat de secundària dels instituts Jaume Balmes, Doctor Puigvert i Vall d’Hebron.

Proposta d’Experimentem amb l’Art Mediació: Diana Rangel i Marta González; artistes: Claudia Ventola i Nacho Simal

Les joves i adultes dels grups participants prenen el paper protagonista, per definir el que volen aprendre conjuntament, amb l’acompanyament d’artistes, mediadores i docents referents. Reflexionem entorn l’autoconcepte, les dificultats, motivacions i desitjos dels grups participants, generant espais de confiança i horitzontalitat entre totes les persones implicades. Posant en valor la feina feta, comptant amb el que ja hi ha, donem continuïtat a les programacions, temes i conceptes que ja treballen els centres educatius per sumar-hi la perspectiva dels processos artístics contemporanis. Una experiència rica que aplega docents, artistes, mediadores, alumnat de procedència diversa i altres agents per compatir sabers.

Amb el suport de la l’Oficina de Suport a les Iniciatives Culturals de la Generalitat de Catalunya (OSIC)  i els departaments de Cultura i Educació (Pla Educatiu d’Entorn) de l’Ajuntament de Pineda de Mar.

 

<b>El que volem aprendre</b> posa en diàleg les pràctiques i metodologies de recerca d’artistes i mediadores al context dels <b>centres de formació de Pineda de Mar</b>. 

Núria Inés a l'Institut Vall d'Hebron, Albert Gusi a l'Institut Escola Rec Comtal, i Oriana Eliçabe a l'Institut Consell de Cent

<strong>Art vs. pandèmia. Notícies d'última hora</strong>. Projecte de recerca i creació artística entre l’alumnat de 1er ESO de l’Escola Cooperativa Nou Patufet i l’artista Resident a EART Susana Malagón

L'arqueologia de l'intangible

Activitat conceptualitzada per Experimentem amb l’ART, amb David Faure i Antònia del Río.

Adreçada a gent gran.

Visita dialogada i cafè tertúlia en el marc del programa Amb sucre o sense.

El relat de la prehistòria està ple de noms, dates, classificacions i objectes quotidians.

Ens centrem en l’interès que tenen les troballes, en els objectes i les relacions que tenim les persones amb ells. Què representen per a nosaltres i com dibuixen trets de la nostra personalitat.
Què passaria si els nostres sentiments i emocions deixessin un rastre arqueològic? I  si poguessin esdevenir fòssils? En un joc per intercanviar el tangible (en aquest cas els objectes) amb l’intangible?

La relació que tenim amb els objectes i entre nosaltres mateixes, guiaran el camí de la visita dialogada. Farem associacions amb el nostre present, l’art contemporani i el món del disseny.
Establirem connexions, relacions emocionals i de proximitat a través del ritual d’ajuntar-nos en rotllana per compartir la vida.

Objectius generals

  • Propiciar un ambient de diàleg, obert i participatiu. Donar veu a cada visitant.
  • Establir un clima de confiança prioritzant les cures com la base de la nostra trobada.
  • Valorar l’època prehistòrica i conèixer-la millor. Allunyar-nos de la visió pobra i esbiaixada que es té socialment i comprendre la sofisticació i riquesa que tenia.
  • Fomentar l’assistència de la gent gran a la col·lecció del museu des d’un altre lloc: amb una visita dialogada que barreja dinàmiques amb les educadores, converses, processos d’arts visuals i creacions d’espais per conèixer i compartir.

 

Objectius específics

  • Conèixer el relat de la prehistòria per després reflexionar i relacionar-lo amb el nostre present quotidià.
  • Fomentar una actitud crítica i participativa.
  • Vincular la proposta de visita dialogada amb referents/ressonants d’art contemporani.
  • Trobar-nos i fomentar accions socials de contacte amb metodologies d’art i educació.
  • Conèixer-nos millor a nosaltres i al grup, mitjançant els objectes que portem i les dinàmiques proposades.

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »