Residència d'artistesARTISTES

Aymar del Amo

Convisc amb el gènere documental des de fa 20 anys, participant-hi com a muntador, director i productor, en projectes exhibits tant en cinema, televisió o museus.

M’atrapen les històries amb una mirada social que ens ajuden a compendre des d’un nou punt de vista, aquest món que ens envolta. Siguin aquestes, narrades des de la meva càmera o a través del metratge creat per tercers amb qui col·laboro.

Alguns dels títols en els que he participat com a director/realitzador son "Planeta Blanc" (Festival Docs Barcelona 2013), “200 km” (Festival San Sebastián 2003), “Free, una mujer contra el estado”(Festival Málaga 2017), “Colita: El viaje sin fin” (Museo Alhambra 2017), “Els Bombers i les bombes a vapor “(Museu Bombers Barcelona 2018), Miradas 2 / Cámera Abierta (TVE2). Com a productor associat “l'Amatore” (Festival Rotterdam 2017) i com a muntador “El Severo me duele” (La Sexta 2007), “un café a l’Hamsa” (Canal 33 2014) o “El efecto Iguazú” (Premi Goya millor documental 2002).

En les arts visuals he participat en projectes d’artistes com Colita, Marcel·lí Antúnez o Los Rinos. I és al 2008 on, amb la col·laboració del Memorial Democràtic, investigo amb el format de video instal·lació sota el títol “Veus de l’exili intern”, on proposo des d’una narrativa fora del documental clàssic: la historia sobre els qui no pogueren exiliar-se al perdre la Guerra Civil i sobrevisqueren a 40 anys de dictadura franquista. Contraposant les veus d’exiliats epsanyols a Canadà amb les dels darrers barcelonins/es vius d’aquesta efemèride. Obrint-me noves narratives per descubrir i investigar amb altres títols com “Vidas enteras” i d’altres que vindran.

Pel forat d’un visor han aparegut notes musicals de diferents músics i estils musicals, que han impregnat part dels meus projectes a posteriori al participar amb el Gran Teatre del Liceu, Festival Sónar o el Festival de Jazz de Barcelona enregistrant els espectacles en directe d’òpera o música electrónica.

Com a soci fundador he participat en les associacions ProDocs i a l’Ammac, on hi he coordinat les activitats de 2018-2020 com a vocal, en pro de conèixe’ns i reconeixe’ns com a creadors artistics dins del sector audiovisual.

Newsletter

Subscriu-te al newsletter

contacta'ns
Espai EART · C/ Torrijos, 68 · 08012 Barcelona
932 171 877
De dilluns a divendres · De 10.00 a 15.00h i de 16.00 a 20.00h
amb el suport de:
ajuntament de barcelona-cu-b-2
Generalitat-cu-b-2
amb la col·laboració de:
consell_segellQE_b-2
CONSELL D INNOVACIO PEDAGOGICA-marca_CIP_b-2
XarxaProd-b-2
paac logo-b-2
Translate »